Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πανακότα βανίλιας light


Υλικά για 5 μερίδες 

150 ml γάλα 0%
20 γρ. φρουκτόζη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σε σκόνη
5 ml λικέρ Cointreau
100 γρ. κρέμα γάλακτος light 3%

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Ανά μερίδα περιέχει :
 Ενέργεια  120 kcal
  •  3 γρ. πρωτ.
  •  6,5γρ. λιπ.
  •  9,5 γρ. υδατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου