Εξαιρετική επιλογή για νηστεύοντες και χορτοφάγους.
Χαμηλά σε θερμίδες, μπορεί να αποτελέσει άνετα συνοδευτικό -σε μικρή ποσότητα- κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.
Υλικά για 3 μερίδες
- 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
- 1 καρότο
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 μικρές πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
- Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
- Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
- Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200°C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!
Ποσότητα ανά μερίδα: | 350 γρ. |
Ενέργεια: | 359 kcal |
Πρωτεΐνες: | 12,3 γρ. |
Υδατάνθρακες: | 72,3 γρ. |
Λιπαρά: | 2,3 γρ. |
Χοληστερίνη: | 0 mg |
Νάτριο: | 207 mg |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου