Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με πορτοκάλι, καπνιστή γαλοπούλα και έμενταλ



Για 4 μερίδες


ΥΛΙΚΑ

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι:
5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
170 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
αλάτι



Για τη σαλάτα:
360 γρ. διάφορα σαλατικά, χοντροκομμένα με το χέρι
180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένo σε μικρά καρέ
100 γρ. τυρί έμενταλ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι: Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.
2. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
3. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
4. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
5. Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
6. Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο.
7. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο.
8. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Μία μερίδα 300g περιέχει
Θερμίδες: 531.5 kcal
Λιπαρά: 46.5g
Κορεσμένα λιπαρά: 6.3g
Σάκχαρα: 0g
Νάτριο: 1.4g
Φυτικές Ίνες: 4.9g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου